Ouders zijn graag geziene gasten bij ons op school.

Welkom op ’t Startnest!

Een unieke school op een bijzondere locatie.

Als enige jenaplanschool in de regio zijn we uniek voor Uithoorn en de aangrenzende gemeenten. Niet alleen de inhoudelijke kant van de school is bijzonder, ook de plaats waar het gebouw staat is uniek. Vanuit de school is aan alle kanten uitzicht op het parkje de Groen-rode Scheg. Deze locatie maakt het mogelijk om de directe omgeving op verschillende manier onderdeel te maken van het leerproces en de leefomgeving. Met de inrichting van een natuurlijke speelplek tegenover de ingang van de school wordt het buitenspelen nog aantrekkelijker voor onze kinderen.

Het jenaplanconcept zegt iets over de manier waarop wij als school in de samenleving willen staan en hoe we over “leren” denken.  De inhoud van het onderwijs staat net als op andere basisscholen voor een groot deel vast en bestaat onder andere uit lezen, taal, schrijven, rekenen, wereld-oriëntatie en gymnastiek. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan al die andere vakken. Kinderen moeten ook bij ons hard werken en goede prestaties leveren. Onze meerwaarde zit in het werken volgens het jenaplanmodel.

Op ‘t Startnest staat de zorg voor een prettig leef- en werkklimaat voorop. Dat geldt op de eerste plaats voor de kinderen. Zij moeten zich veilig en geborgen voelen. Maar ook de ouders moeten zich op de school thuis voelen. Wij vinden het belangrijk dat de ouders meepraten, meedenken en meehelpen. Hetzelfde geldt voor alle teamleden en stagiaires, ook zij moeten met plezier kunnen werken en tevreden kunnen zijn over de resultaten van het werk.