Voor al uw vragen over het opgroeien, het opvoeden, het ouderschap en de ontwikkeling van kinderen tussen de 0-12 jaar kunt u kosteloos terecht bij één van onze Ouder- en kindadviseurs.
De Ouder- en kindadviseurs zijn onderdeel van Uithoorn voor Elkaar.

Voor wie:

Ouders

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Ieder kind is uniek en elke leeftijd vraagt weer andere vaardigheden van ouders. Veel ouders lopen tijdens het opvoeden tegen vragen aan of komen er samen niet helemaal uit. Denk hierbij aan vragen over de ontwikkeling van kinderen, hoe om te gaan met boze buien, problemen bij het slapen of het eten, samen spelen of de zindelijkheid. Ook door veranderingen in het gezin kunnen er vragen en emoties ontstaan en bieden wij ouders en kinderen hierin ondersteuning. Tot slot zijn de Ouder- en kindadviseurs goed op de hoogte van de sociale kaart binnen de gemeente en kunnen zij doorverwijzen naar passende hulp of kindactiviteiten in de omgeving. v.l.n.r. Ilona, Anne, Dénise & Ellen

Voor professionals

Bij de Ouder- en kindadviseur kunt u ook als professional terecht voor informatie en advies. Wij denken graag met u mee en verwijzen door naar passende hulp indien nodig. Ook bieden zij consult met betrekking tot zorgen of signalen over een kind, jongere en/of gezin. De Ouder- en kindadviseurs zoeken graag met u mee naar antwoorden op uw vragen. Zij zijn verbonden aan de 0-4 leeftijd en de basisscholen in Uithoorn en de Kwakel.

Hoe komt u met de Ouder- en kindadviseur in contact?
v.l.n.r. Ilona, Anne, Dénise & Ellen
Anne van Dijk:
De Toermalijn, ’t Startnest, De Kajuit
en kinderen tussen de 0-4 jaar
06-30778552
a.van.dijk@mee-az.nl
Ellen Duffhues:
(SBO) De Dolfijn en
De Kwikstaart
06-51056674
e.duffhues@mee-az.nl
Dénise Kleijn:
Internationale Taalklas (ITK) en De Vuurvogel
06-83173254
d.kleijn@mee-az.nl
Ilona van Tongeren:
Het Duet, De Springschans en De Zon
06-20718748
i.van.tongeren@participe.nu